Tre kända auktionsverk i Sverige

 

Det finns många både stora och mindre auktionsverk i Sverige idag. Medan Tradera till exempel kan kallas för en auktionssajt där främst föremål och varor av billigare slag säljs och köps fokuserar några av landets största auktionsverk på betydligt mer berömda och dyra säljföremål- och objekt. Vad sägs till exempel om en originalmålning av den berömda konstnären Picasso? Här nedan kan du läsa om tre av Sveriges största auktionsverk: Bukowskis, Stockholms Auktionsverk och Uppsala Auktionskammare.

Bukowskis med inriktning på konst

Ett av landets mest berömda auktionsverk är Bukowskis. Det är ett auktionshus som är baserat i Stockholm, men som även finns i Malmö, Göteborg och Helsingfors. Bukowskis specialiteter är konst och antikviteter. Traditionellt sett har föremålen sålts i auktionshus, men idag sker den mesta omsättningen online. Några berömda konstverk som har sålts hos Bukowskis är bland annat Andy Warhols “Sista måltiden” och Ingmar Bergmans “Estate”. Här såldes även de dyraste örhängena någonsin på svensk auktion. Slutpriset var svindlande 5,3 miljoner kronor!


Stockholms Auktionsverk – det äldsta auktionsverket

Ett annat berömt auktionsverk i Sverige är Stockholms auktionsverk. Det grundades år 1200px-nackstrom_191674, vilket gör det till världens äldsta auktionshus. De har även kontor i Göteborg och i Malmö. Här har flera berömda varor sålts och många kända personer har köpt härifrån. August Strindberg har budat hem böcker här, och Gustav III köpte den berömda målningen “Kökspigan” av Rembrandt på Stockholms Auktionsverk.

Uppsala Auktionskammare säljer fyra Picasso i år

Uppsala Auktionskammare är det tredje största auktionshuset i Sverige. Det grundades år 1731. Här anordnas olika auktioner för till exempel rysk och kinesisk konst. De har kontor i Stockholm, Göteborg och såklart i Uppsala. Senare i år kommer till exempel fyra originalverk av Picasso att säljas här. Även verk av Marc Chagall kommer att säljas samtidigt. Om du har runt 12 – 16 miljoner kronor i fickan och är ledig den 7 december kan du delta i denna auktion.

Leave a Comment

mts_howto