Att ha plats för sina antikviteter

Att handla med antikviteter, vare sig det gäller inköp till hemmet eller mer storskaligt företagande, innebär att man springer på en massa fynd. Det finns mängder av auktionshus i Stockholm och runtom i landet som också frodas på nätet. Om man väljer att intressera sig för och investera i möbler, så får man ett problem som inte alls är lika aktuellt för dem som har valt att handla med värdepapper istället. Möbler tar nämligen plats! Källaren kan räcka till en viss punkt, men den fylls snabbt upp av alla roliga fynd eller smarta investeringar som du har gjort.

När det gäller antikviteter och lagring, så är det väldigt viktigt att man lagrar möblerna, konsten och annat på rätt sätt. Fel luftfuktighet kan innebära problem med mögel och en doft som aldrig går bort, och mögel är också svårt att få bort från papper och textilier. Ohyra som mal, bokmal och pälsängrar kan förstöra dina kläder, konst, böcker och möbler för all framtid. Att kunna ha en bra åtkomst i sitt lager är a och o, så att man kan kontrollera sina möbler och grejer innan det är för sent. Ohyran, möglet och fukten trivs dessutom mindre bra när det är luftigt och ljust.

Det som då är ett bra alternativ är att se sig omkring efter ett ställe där man kan lagra sina saker. Man kanske kan hyra ett förråd i sin bostadsrätts- och hyresrättsförening eller hyra av grannen, och om man bor på tomt så kan man bygga ett eget förråd att ha på tomten. Externa lagringsföretag är ett annat alternativ om man kan tänka sig att åka en bit bort med bil. Det finns många olika företag som håller på med arkivering i Stockholm. Du kan undersöka marknaden för att se om det finns något företag som kan arkivera just det som du behöver lagra, eftersom det kan se lite olika ut beroende på om man ska lagra en målning eller en uppsättning med trämöbler.

Ett stort område inom arkivering är arkivering av dokument och papper. Eftersom det är lag för företag att spara viktiga dokument i ett visst antal år, så som bokföringsmaterial och juridiska dokument, kan det vara bra att få hjälp med den delen av verksamheten. Detta kan vara särskilt viktigt i de branscher där mycket papper produceras, så som de som köper och säljer mycket. Då behöver man inte heller bekymra sig om att förvaringen ska vara säker vid brand, stöld och liknande, utan det står arkiveringsfirman för.

Lycka till med förvaringen!

Leave a Comment

mts_howto