Auktion hos Kronofogden

Kronofogden är förmodligen den mest hatade myndigheten i Sverige – näst efter Skatteverket. Begreppet ”man tar från de rika och ger till de fattiga” är inget man känner till hos Kronofogden. Här tar man från varenda själ som glömt bort att betala sina räkningar i tid. Om du inte betalar tillbaka kan Kronofogden knacka på hemma hos dig och göra en utmätning, det vill säga de roffar åt sig dina värdefulla prylar om du har några. Vad de sedan gör med det utmätta godset är att lägga ut det på Kronofogdens egna auktionskammare – Auktionstorget.

Auktionstorget – skadeglädjens kammare eller bara en ledsam lokal?

Är det någonstans du kan gå för att fälla en tår eller två, så är det till Auktionstorget. Här fylls lokalerna av ledsam energi och man kan riktigt se hur vissa möbler riktigt längtar tillbaka till den forna ägaren. Det gods som har blivit utmätt säljer nämligen Kronofogden till högstbjudande för att betala av obetalda skulder som företag eller privatpersoner har dragit på sig genom åren och inte betalat tillbaka. Om du driver företag och föredrar att göra vad som står i din makt för att inte få skulder och påhälsning av Kronofogden, kan du ta en checkkredit som innebär att du får låna pengar upp till ett visst belopp varje månad. Dock ska det naturligtvis påminnas om att om du redan står med skulder långt över öronen och inte kan betala, kanske det är fel att låna ännu mer. Ibland kan det dock vara en lämplig lösning om du har gamla skulder och får nej av andra banker på grund av detta. Då kan en mindre checkkredit eller ett företagslån vara precis vad du behöver för att hamna på rätt köl igen.

Delta på Auktionstorget – hur gör man?

Om du känner att du skulle vilja se vad som säljs på Auktionstorget kan du gå in på Kronofogdens hemsida och titta vidare på Auktionstorget. Där ser du var och vad som säljs samt när. Hos Kronofogden kan du köpa allt vad gäller utmätt gods – från dyrbart porslin till fastigheter. Du kan göra ordentliga fynd där och på samma gång bidrar du till att en person får sin skuld betald. Auktionerna hålls både på en fysisk plats och på nätet, en så kallad nätauktion.

Förvisso kan det kännas hemskt att köpa något som en annan håller så kärt, men å andra sidan får du tänka på att personen nu äntligen är fri och slipper jobbiga besök från fogden. Kanske kan du till och med köpa tillbaka något som du vet att en vän eller släkting har förlorat på grund av Kronofogdens utmätning och både ge personen sin fina möbel tillbaka och i samma veva göra honom eller henne skuldfri.

Leave a Comment

mts_howto