Bondauktion

Det har blivit väldigt vanligt med nätauktioner på senare år. Det är givetvis bra att tekniken går framåt och att det finns många alternativ att välja mellan. Men det finns inte mycket som kan slå en vanlig hederlig bondauktion. Känslan att komma in på en gård där folk bor eller har bott i generationer och kunna gå runt och kika på deras saker i sin rätta miljö ger en känsla för sakerna som du inte kan få på nätet eller på en auktionsfirma. Det har blivit mer ovanligt med dessa auktioner på senare år när många tycker det är enklare att sälja hela bohaget till en firma som sen sköter allt i sina lokaler.

Känslosamt att skiljas från saker

Det behöver inte bara bero på att man av enkelhet väljer att sälja allt till en auktionsfirma utan det kan handla om känslor. Har man kanske förlorat sina föräldrar som bott på gården tills de gick bort kan det helt enkelt bli för jobbigt att ha massor med folk där som rotar bland ens saker. Då kan det kännas enklare att till och med sälja till en firma i en annan stad för att inte behöva vara för nära. Det är oftast på de traditionella bondauktionerna du kan göra riktiga fynd. Oftast har gemene man inte koll på alla de saker man har och dess värde vilket kan innebära att det kan finnas saker av stort värde som du kan köpa för en liten slant. På nätet kan du hitta många tips för att fynda , vad du ska leta efter eller var.

Ladda upp för en dag på auktion

Hittar du en auktion som du bestämmer dig för att besöka så gäller det att vara förberedd. Att åka på en bondauktion kräver nästan en hel dag. Det brukar oftast vara visning innan själva auktionen börjar så se till att vara i tid för att få en ordentlig genomgång och möjlighet att se vad som finns. När det sen drar igång så gäller det att vara på tå så att du inte missar när de saker du är sugen på ropas upp. Det går oftast undan och det finns ingen chans att komma för sent och bjuda över utan det är när utroparen tar sak för sak som det gäller. Kom ihåg kontanter, cash buddy kan hjälpa dig. Idag kan det säkert finnas auktioner som exempelvis kan ta swish, men det är inget du kan ta för givet. Förbered dig på en spännande och givande dag!

Leave a Comment

mts_howto